Van origine ben ik verpleegkundige. Een aantal jaren werken in het ziekenhuis, kraamzorg verlenen in de Bijlmer en reizen in andere culturen leerde mij dat er meerdere wegen leiden naar Rome. Alles wat ik geleerd had in mijn opleiding stond vaak haaks op wat ik elders tegenkwam. Mijn nieuwsgierigheid groeide uit tot een fascinatie.
In 1995 studeerde ik af voor de opleiding van lactatiekundige, de eerste lichting in Nederland. De gedachte dat ik van borstvoeding mijn werk zou kunnen maken was geen vooropgezet doel. Niemand was me nog voorgegaan. Wel werd ik al snel door ouders en collega's benaderd met vragen. Het gevolg was was dat ik 1995 de deur opende van de eerste lactatiekundige praktijk in Amsterdam en sindsdien werk ik full-time als lactatiekundige
De laatste jaren heb ik het reizen weer opgepakt en werk ik een paar maanden per jaar in het buitenland. Ontmoetingen, verhalen, cultuurverschillen verbreden mijn horizon en een grote inspiratiebron. Hoe worden problemen elders opgelost? Wat doet welvaart, kennis, cultuur, opvoeding of technologie met ons gedrag als ouders of professionals? Ondanks de verschillen spreken baby's wereldwijd dezelfde taal. Het kunnen begrijpen ervan is de rode draad, de manier waarop problemen worden opgelost mogen verschillen.
Na het begeleiden van ruim 20.000 ouders en baby's leer ik nog dagelijks bij. Geen verhaal is hetzelfde, elk gezin is uniek. Het is bijzonder dat ik dagelijks mijn ervaring met ouders mag delen en kansen kan benutten.
Of een baby nu met de fles of de borst gevoed wordt. Het belangrijkste is dat baby’s ontspannen manier kunnen drinken en een gezonde slaap en wakker cyclus kunnen ontwikkelen.
Vaak voel ik me een tolk-vertaler van de baby. Dat voelt als een bijzonder voorrecht.